Składniki
  • 6 papryk
  • 450g mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 150g ryżu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Łyżeczka soli i pieprzu
  • 1 pomidor
  • 2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
Dania główne

Pieczone faszerowane papryki

Przygotowanie:

Na patelni zeszklić pokrojoną cebulę, dodać starty czosnek, po chwili włożyć zmielone mięso i dokładnie obsmażyć.

Mięso doprawić solą, pieprzem, dodać przyprawy; czerwoną paprykę, oregano. Dodać koncentrat pomidorowy. Smażyć przez ok. 2 minuty.

Ryż ugotować do miękkości, dodać do mięsa i wymieszać.

Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Papryki ustawiamy poziomo i odkrajamy górną część. Usunąć nasiona. Wnętrze doprawić solą, pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Wypełnić farszem, na wierzchu położyć plasterek pomidora, doprawić solą i resztą suszonego oregano. Wstawić do piekarnika, do naczynia wlać ok. 1/2 szklanki wody i piec przez 35 minut.

Wróc do listy

Aktualności

Sylwetka na lato – proste zasady by ją osiągnąć
Sylwetka na lato – co zrobić by ją osiągnąć? Pogoda się zmienia i wraz z nią przychodzą coroczne problemy....
17.05.2018
Czytaj całość

Kontakt

ZADZWOŃ
727-526-376
LUB NAPISZ
TOBIASZRUSEK@GMAIL.COM

Social media

Polub moje profile

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

i śledź ciekawe wydarzenia oraz bierz udział w promocjach i konkursach