Spód
  • 100g mąki owsianej
  • 10g oleju kokosowego
  • Słodzik
  • 1 jajo kurze
Wierzch
  • 150g twarogu chudego
  • 30g budyniu waniliowego bez cukru
  • Owoce
  • 2 łyżki żelatyny
  • Słodzik
Desery

Tartaletki z twarogiem i owocami

Przygotowanie:

Spód
Mąkę,słodzik,jajko, budyń i olej wymieszać w misce aż do powstania gęstej masy.

Wykładać tartaletki dociskając ciasto do foremek, cieńko.

Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.

Góra:

Żelatynę zalać 30ml wrzątku i dokładnie wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia.
Twaróg zblendować ze słodzikiem na gładką masę, dodać żelatynę i wymieszać.

Masę umieścić w lodówce na 30 minut.

Gdy masa zacznie już zastygać, wykładać ją na tartaletki i udekorować owocami.

Włożyć do lodówki na 40 minut.

Wróc do listy

Aktualności

Sylwetka na lato – proste zasady by ją osiągnąć
Sylwetka na lato – co zrobić by ją osiągnąć? Pogoda się zmienia i wraz z nią przychodzą coroczne problemy....
17.05.2018
Czytaj całość

Kontakt

ZADZWOŃ
727-526-376
LUB NAPISZ
TOBIASZRUSEK@GMAIL.COM

Social media

Polub moje profile

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

i śledź ciekawe wydarzenia oraz bierz udział w promocjach i konkursach